top of page
Ieškoti

„Karjeros mugė 2024“

Apie profesinio orientavimo veiklas rajono mokiniams

 

Pavasaris turtingas įvairiomis profesinio orientavimo veiklomis rajono mokiniams, norisi pasidalinti bent keletu iš jų: vasario 1 d. vyko tradicinė karjeros diena „Karjeros mugė 2024“, skirta Rokiškio rajono I-IV klasių gimnazistams, vyko Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijoje. Į renginį savo mokymo įstaigų ir studijų programų pristatyti atvyko Vilnius TECH, Mykolo Romerio universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Vilniaus universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Lietuvos sporto universiteto, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, Kauno technologijos universiteto, Vilniaus kolegijos, Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos, Kauno kolegijos, Kauno technikos kolegijos, Socialinių mokslų kolegijos, Panevėžio kolegijos, Utenos kolegijos atstovai. Vyko VDU paskaitos apie teisingą tikslų išsikėlimą, apie studijas užsienyje pasakojo Kalba LT atstovas. Nacionalinės švietimo agentūros Pasiekimų departamento direktorius Vidmantas Jurgaitis pasakojo apie tarpinius patikrinimus. Karjeros mugėje dalyvavo apie 500 rajono gimnazistų, jų mokytojai, mokyklų karjeros specialistai, prie jų prisijungė mokiniai iš kaimyninio Zarasų rajono - Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos bei Antazavės Juozo Gruodžio pagrindinė mokyklos.

Kovo 8-oji Kamajų Antano Strazdo gimnazijoje buvo kupina šurmulio, naujų patirčių ir neišdildomų įspūdžių - vyko renginys „Karjeros diena 2024“. Į šį renginį atvyko svečiai iš Panevėžio kolegijos, Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos, Valstybinės miškų urėdijos Rokiškio regioninio padalinio, Užimtumo tarnybos Panevėžio jaunimo užimtumo skyriaus, CERN-Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacijos bei Rokiškio r. Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos. Renginyje dalyvavo buvusios Kamajų Antano Strazdo gimnazijos mokinės Lina Matiukaitė ir Justina Šarpienė, gimnazijos mokytoja ir karė savanorė Ema Valentaitė, Rokiškio r. priešgaisrinės tarnybos ugniagesių komanda bei skirtingų profesijų mokinių tėvai. Diena prasidėjo netradicinėje aplinkoje - gimnazistai susipažino su seniūnijos struktūra, funkcijomis ir pareigybėmis, o jaunesnieji mokiniai sėmėsi žinių pažintinio pasivaikščiojimo po Kamajus, Salas, Juodonis ir Duokiškį metu.

Balandžio 23 d. Rokiškio r. Juodupės gimnazijos mokiniai vyko į Karjeros dieną Rokiškyje. Diena prasidėjo Panevėžio regiono karjeros planavimo skyriaus Rokiškio padalinyje pokalbiu su karjeros konsultante Dovile Kačinskiene. Dovilė supažindino su karjeros specialisto darbu, pristatė rečiausias profesijas bei įtraukė mokinius į aktyvų ,,Karjerai svarbių savybių“ žaidimą. Po to Rokiškio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje mokiniai susipažino su ugniagesio profesija, jos svarba. Mokiniai apžiūrėjo ugniagesių transporto priemones ir specifinius įrankius. Dieną užbaigė Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje, kur susipažino su bibliotekininko profesija, apžiūrėjo bibliotekos erdves ir sužinojo apie vykstančias veiklas.

Profesinio orientavimo renginiai ugdo mokinių smalsumą, motyvuoja, padeda geriau pažinti save,  supažindina su įvairiomis profesijomis, karjeros galimybėmis, skatina ne tik svajoti, bet ir planuoti savo ateitį.



5 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page