top of page
Ieškoti

„Darbas su atnaujintu ugdymo turiniu: kaip sekasi?“

Balandžio 3 d. Rokiškio r. savivaldybės Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje vyko Rokiškio rajono pradinių klasių mokytojų metodinė-praktinė konferencija „Darbas su atnaujintu ugdymo turiniu: kaip sekasi?“

Konferencijos dalyviai išklausė aštuonis pranešimus.

Olia Samėnienė, Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos mokytoja  pasidalino pranešimu „Mokinių įveiklinimas pamokose“.  Pagrindinė pranešimo mintis – nebijokime klysti, dažnu atveju, kai kas nors nepavyksta, išmokstama daugiau.  Tegul vaikai patys atranda ir patiria atradimo džiaugsmą.

Lucija Venslovienė iš Juodupės gimnazijos pažėrė idėjų kūrybiškam neformaliojo švietimo organizavimui ir kaip galima viską susieti su formaliuoju švietimu. Mokytojos pranešimas „Kūrybiškumas neformaliajame ugdyme“.

Apie asmenines ir visos gimnazijos mokytojų  patirtis vykdant įvairias integruotas veiklas pristatė Irena Veikšrienė, Pandėlio gimnazijos mokytoja. Pagrindinė jos pranešimo idėja, kad dažnai sunkiai dirbant ir nebūtinai tai, kas patinka (turėjo mintyje planavimą), randasi neįkainojama patirtis ir sustiprėjusi mokinių motyvacija.

Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos mokytoja Sonata Stoškuvienė pasidalino daugybe idėjų, kaip panaudoti IKT įrankius pamokoje. Ji akcentavo, kad labai svarbu „neperlenkti lazdos“, nes „ir tai vaikams nusibosta“. Mokytojas čia turi kontroliuoti situaciją.

Obelių gimnazijos mokytoja Ina Bieliūnienė pranešime „Skaitytojo ugdymas“ pristatė, kaip šiuolaikinis vaikas patraukliai ir nenuobodžiai gali pristatyti perskaitytą knygą.

„Atnaujintas ugdymo turinys kasdienėse veiklose“, toks buvo Pandėlio gimnazijos mokytojos  Renatos Kiburienės pranešimas. Mokytoja pristatė pavykusius ir nepavykusius dalykus dirbant su atnaujintomis programomis,  naujais pirmokais, naujais vadovėliais,  nauja išmaniąja lenta.  Jos išsakytos mintys išprovokavo diskusiją  dalyvių tarpe.

Daug įdomios informacijos išgirdome iš Rokiškio Senamiesčio progimnazijos mokytojos Loretos Baravickienės pranešimo „Patirtinis ugdymas (is)“. Pasirodo, Senamiesčio pradinukai moka pagaminti grietinę ir net sviestą „išsukti“. Ir viskas dėl patirtinio ugdymo. O, atlikus šiuos darbus, tenka  produktų svorį, maistingumą paskaičiuoti. 

Konferenciją užbaigė Rokiškio mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“ mokytoja Dalia Skeirienė. Dalios pranešimas „Pamokos studija mokykloje-darželyje „Ąžuoliukas“ suintrigavo, nes mokytoja pažadėjo jau išanalizuotą studiją, kartu su savo kolegomis, pristatyti vėliau.

Konferenciją vedė Rokiškio rajono švietimo centro metodininkė Rosita Lasienė.

Ačiū pranešėjams, dalyviams, metodininkei Renatai už visokeriopą pagalbą ir šauniam Juozo Keliuočio bibliotekos kolektyvui už šiltą ir nuoširdų priėmimą.

 



 

34 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page