top of page
Ieškoti

KAMŠTELIŲ ŠĖLSMAS

Tai šėlo Rokiškio rajono priešmokyklinukai Rokiškio rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų priešmokyklinio amžiaus vaikų ekologinio projekto-akcijos „Kamštelių šėlsmas“ baigiamajame renginyje-konferencijoje Rokiškio lopšelyje-darželyje „Nykštukas“.

Projektas buvo vykdomas nuo 2022 m. spalio mėnesio, dalyvauti norą pareiškė net 10 rajono komandų. Dalyviai rinko spalvotus kamštelius, aptarinėjo ekologines temas, iš kamštelių gamino žaidimus, kūrė jiems taisykles, o konferencijoje pristatė tai, ką nuveikė.

Atvyko septynios dalyvių komandos: dvi iš lopšelio-darželio „Pumpurėlis“, po vieną iš lopšelio-darželio „Nykštukas“, mokyklos-darželio „Ąžuoliukas“, Juodupės lopšelio-darželio, Pandėlio gimnazijos, Senamiesčio progimnazijos Laibgalių ikimokyklinio ugdymo skyriaus.

Dalyvius pasveikino projekto organizatoriai – Rokiškio lopšelio-darželio „Nykštukas“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui Kristina Gasiūnienė, Rokiškio švietimo centro metodininkė Rosita Lasienė, lopšelio-darželio „Nykštukas“ direktorė Jolita Žaliauskienė, renginio viešnia iš Rokiškio rajono savivaldybės Juozo Keliuočio viešosios bibliotekos vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus Aušra Žukauskienė.

Lopšelio-darželio „Nykštukas“ meninio ugdymo mokytojos Dalios Kriaučiūnienės auklėtiniai parodė nuotaikingą lėlių spektaklį. Visos lėlės ir dekoracijos buvo pagamintos iš antrinių žaliavų.

Toliau sekė sukurtų žaidimų pristatymai, kurie buvo nepaprastai įdomūs, patrauklūs, išradingi... Po pristatymo dalyviai turėjo įvertinti žaidimus ir skirti nominaciją. Komisija suskaičiavo vertinimo rezultatus ir išrinko žaismingiausią, spalvingiausią, išradingiausią, įdomiausią, kūrybiškiausią, komandiškiausią ir linksmiausią žaidimą.

Kol komisija skaičiavo rezultatus vaikai „dekoravo“ Atvelykio kiaušinius. Dekoravo, žinoma, spalvotais kamšteliais.

Na, o renginio pabaigoje visi dalyviai gavo Rokiškio švietimo centro padėkas su nominacijomis žaidimams, bei organizatorių įsteigtas dovanėles.

Dalyvių žaidimai kartu su Aušra Žukauskiene „iškeliavo“ į biblioteką, kur bus demonstruojami specialiai sukurtoje „Kamštelių šėlsmo“ erdvėje. Ne tik demonstruojami, bus galima žaisti, o žaidimų taisykles Kristina Gasiūnienė „sudėjo“ į knygą, kurioje yra ir žaidimų aprašymai.

Projektas tikrai įdomus, naudingas ir reikalingas sakė Kristina Gasiūnienė. Jai pritarė visi dalyvavusieji, todėl nuspręsta ir toliau tęsti kamštelių rinkimą, kalbėtis ekologinėmis temomis, patiems elgtis tinkamai ir dar kitus pamokyti.



10 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page