top of page
Ieškoti

„OCTOPUS“

Atnaujinta: 2022-10-28

ROKIŠKĖNAI SĖMĖSI PATIRTIES INTERREG 2014–2020 M. V-A LATVIJOS IR LIETUVOS BENDRADARBIAVIMO PER SIENĄ PROGRAMOS PROJEKTO LLI-425 „OCTOPUS“ PARTNERIŲ INSTITUCIJOSE

Rokiškio rajono savivaldybės švietimo centras kartu su dviem Lietuvos ir keturiais Latvijos partneriais įgyvendina 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „OCTOPUS“ׅ LLI-425, kuriuo siekiama didinti bendruomenei reikalingų paslaugų prieinamumą, skatinti žmonių su negalia, senjorų, šeimų, auginančių vaikus su negalia bei rizikos grupei priklausančių vaikų ir jaunimo socialinę įtrauktį, kuriant daugiafunkcius centrus ir tobulinant juose teikiamas paslaugas ir priemones. Kovo 29-30 d. 3 rokiškėnai dalyvavo projekto partnerių Latvijos Respublikos Vecumnieku savivaldybės ir Lietuvos Respublikos Biržų savivaldybės organizuotuose patirties sklaidos renginiuose. Kovo 29 d. lankydamiesi Vecumnieku mieste dalyviai susipažino su savivaldybe, apžiūrėjo projekto įgyvendinimo metu įrengtas daugiafunkcinio centro patalpas, dalyvavo praktinėse veiklose, lankėsi sveikatos centre ir senjorų rezidencijoje. Kovo 30 d. dalyviai turėjo galimybę susipažinti su Biržų rajone veikiančiais Kirdonių ir Germaniškių daugiafunkciniais centrais, bei Biržų Trečio amžiaus universiteto studentų-senjorų veikla. Pasisėmę idėjų ir aptarę tolimesnes projekto veiklas dalyviai išsiskirstė iki susitikimo Plungėje.


Šis straipsnis parengtas teikiant Europos Sąjungos finansinę paramą. Rokiškio rajono savivaldybės švietimo centras yra visiškai atsakingas už šio straipsnio turinį. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.


16 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page