top of page
Ieškoti

Sportas - bendrystei, sveikatai, tobulėjimui



Baigėsi 2020 m. rugsėjo mėn. pradėto įgyvendinti projekto „Sportas - bendrystei, sveikatai, tobulėjimui“ veiklos. Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra. Projektą įgyvendino Rokiškio rajono savivaldybės švietimo centras.

Projekto tikslas – skatinti Rokiškio rajono senjorų ir vaikų fizinį aktyvumą, skleisti pozityvią nuostatą, kad judėti sveika bet kokiame amžiuje, suteikti informaciją vyresniojo amžiaus žmonėms apie galimybes aktyviai gyventi, kuo ilgiau išsaugoti savo sveikatą, judrumą, stiprinti vaikų ir senjorų bendravimą ir bendradarbiavimą per sportines veiklas. Tikslinė projekto grupė – vaikai, suaugusieji, klubo „Veiklus senjoras“ nariai, bendruomenės nariai.

2021 m. gruodžio 1 d. įvyko paskutinė projekto veikla – mankšta senjorams. Iš viso projekto metu buvo pravesti 54 mankštų užsiėmimai. Grupėje mankštinosi 10 dalyvių, kurie išsiugdė įgūdį reguliariai mankštintis.

Įvyko dvi paskaitos senjorams apie fizinio aktyvumo įtaką sveikatai. Paskaitų dalyviai ne tik išklausė teoriją, bet galėjo praktiškai išbandyti fizinių pratimų daromą įtaką fiziniams organizmo rodikliams, prisiminė pirmosios pagalbos teikimo principus, išmoko atpažinti sveikatos sutrikimų priežastis.

32 rajono pradinių klasių mokytojai patobulino bendrąsias ir profesines kompetencijas, reikalingas ugdyti skirtingų gebėjimų vaikus, atsižvelgiant į jų galimybes ir siekiant kiekvieno pažangos, ugdant fiziškai stiprius ir atsakingus piliečius. Jie dalyvavo 40 val. kvalifikacijos tobulinimo seminare.

2021 m. rugsėjo mėnesį organizuota dviejų dienų stovykla. Stovykloje dalyvavo 50 senjorų iš Vilniaus Medardo Čoboto Trečiojo amžiaus universiteto, Radviliškio r. savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Trečiojo amžiaus universiteto ir Rokiškio „Veiklaus senjoro“ klubo bei Rokiškio rajono bendruomenės nariai.

Stovyklos veiklos vyko Rokiškio rajone, Taraldžių kaime įsikūrusioje sodyboje „Brazylija“.

Stovyklos dalyviai išbandė juoko jogos terapiją. Visiems stovyklos dalyviams tai buvo visiškai nauja patirtis. Pasak lektorės, sujungus juoko jogos praktinę veiklą su teorinėmis žiniomis, galima pasiekti nuostabių rezultatų: nuo fizinių ir emocinių negalavimų prevencijos iki gydymo. Dalyviai meditavo gongų terapijos užsiėmime, mokėsi šiaurietiško ėjimo, klausėsi paskaitų kaip tapti sveiku, energingu ir motyvuotu, iš kur galime gauti energijos ir kur ji gali pradingti, mokėsi organizmo ląstelių perkrovimo ir energijos technikos, praktiškai išbandė „Eden“ metodą - energetikai išsaugoti ir atstatyti bei tibetiečių rytinio pabudimo pratimus.

2021 m. rugsėjo mėn. 100 rajono ugdymo įstaigų pradinių klasių mokinių kartu su močiutėmis, seneliais, dėdėmis ir tetomis dalyvavo Dviejų kartų sveikatiadoje. Renginys prasidėjo bendra mankšta, o vėliau komandos prisistatė, žaidė žaidimus, dalyvavo nuotaikingose estafetėse.

Visos Sveikatiadoje dalyvavusios komandos buvo apdovanotos sportiniu inventoriumi ir pažadėjo, kad sveikai gyvens ne tik sportinių renginių ir švenčių metu, bet kiekvieną dieną.

Sveikatiados tikslai – sportas, bendrystė, pagarba vyresnės kartos atstovams – pasiekti.

Dėl karantino teko koreguoti veiklų pobūdį, nuolat tikslinti grafikus, tačiau projekto veiklos buvo įgyvendintos per numatytą laikotarpį, pratęsimo neprireikė. Pasiekti ir viršyti rezultatai, įgyvendinti tikslai, išpildyti dalyvių lūkesčiai.

Projektas tapo puikia priemone bendruomenės bendrystei, sveikatai ir tobulėjimui.







19 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page