top of page
Ieškoti

2014–2020 M. INTERREG V-A LATVIJOS IR LIETUVOS BENDRADARBIAVIMO PER SIENĄ PROGRAMOS PROJEKTAS

Atnaujinta: 2022-10-28

TĘSIAMOS 2014–2020 M. INTERREG V-A LATVIJOS IR LIETUVOS BENDRADARBIAVIMO PER SIENĄ PROGRAMOS PROJEKTO „OCTOPUS“ׅ LLI-425 VEIKLOS



Rokiškio rajono savivaldybės švietimo centras kartu su dviem Lietuvos ir keturiais Latvijos partneriais įgyvendina 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „OCTOPUS“ׅ LLI-425, kuriuo siekiama didinti bendruomenei reikalingų paslaugų prieinamumą, skatinti žmonių su negalia, senjorų, šeimų, auginančių vaikus su negalia bei rizikos grupei priklausančių vaikų ir jaunimo socialinę įtrauktį, kuriant daugiafunkcius centrus ir tobulinant juose teikiamas paslaugas ir priemones. 2021 m. lapkričio mėn. Rokiškio pagrindinės mokyklos mokiniai pradėjo veiklas neformaliojo ugdymo užsiėsimuose „Socialinių įgūdžių mokyklėlė“, kur mokiniai mokosi gaminti, serviruoti stalą, susitvarkyti aplinką, megzti, nerti, pinti. Gruodžio mėn. savo žinių tobulinimą pradėjo rajono socialiniai pedagogai ir darbuotojai, jie savo žinias gilina jiems skirtuose mokymuose „Specialistų mokymai“. Mokymų metu dalyviai ne tik klausėsi teorijos, bet ir mokėsi spręsti problemas komandoje. Gruodžio mėn. savo meninių gebėjimų lavinimą užbaigė rajono mamytės su vaikučiais mokymuose „Meno studija šeimoms“, bei dvi grupės senjorų mokymuose „Meno studija senjorams“, užsiėmimų metu šeimos ir senjorai lipdė, tapė ant drobės, šilko, vėlė vilną ir pan. Sausio mėn. startavo anglų kalbos kursai, kuriuose nuotoliniu būdu savo anglų kalbos įgūdžius tobulina 16 rajono gyventojų. 14 rajono senjorų įsitraukė į „Meno studijos senjorams“ užsiėmimus. Rokiškio SPC socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo dienos centro jaunuoliai tęsia veiklas „Meno studijos“ užsiėmimuose.


Šis straipsnis parengtas teikiant Europos Sąjungos finansinę paramą. Rokiškio rajono savivaldybės švietimo centras yra visiškai atsakingas už šio straipsnio turinį. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.


Tęsiamos projekto veiklos (01 men.)
.docx
Download DOCX • 71KB

8 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page